Thursday, October 22, 2009

CO2 E - RACE I KØBENHAVN 13. DECEMBER 2009
I et samarbejde mellem Københavns Kommune/Hopenhagen, Dansk Industri/Bright Green og Det Danske Kultur Institut/CO2 E - Race afholdes d. 13. december den danske version af CO2 E - Race "maleriet" i Københavns gader.

TILMELD DIN BIL HER: www.kk.dk/motorparade

Kort beskrivelse af CO2 E - Race

CO2 E - Race er et projekt der siden begyndelsen af 2009 har været et aktivt initiativ for at i forskellige sammenhæng skabe information og bevidsthed omkring CO2 venlig transport. CO2 "maleriet" er en måde at involvere og vise borgere fremtidens transport og teknologi, hvormed de kan gøre en konkret forskel i deres personlige udledning af CO2.

CO2 E - Race har medvirket i:

- Distortion Festival i København
(Elbils Parade i Københavns gader)
- Ragnarock - Nordic Cultural Festival i Milano
(CO2 maleri i Milanos gader)
- Roskilde Festival
(Elbils udstilling og samarbejde om at få Muhammad Yunus på Orange Scene)
- Copenhagen Historic Grand Prix
(Racerløb med elbiler og Elbils udstilling)
- Copenhagen Design Week
(Elbils udstilling på ShowHow)
- CO2penhagen Festival
(Elbil & Elscooter udstilling)
- Det Danske National Museum
(Børn & familie aktiviteter om elbiler og klima)
- Grøn Vision
(Elbil, Elcykel og Elscooter udstilling)
- Street Fire Custom Car Show på Bella Center
(Elbil og Elscooter udstilling)
- CO2 E - Race i Riga
(CO2 maleri i Rigas gader)

Program for d. 13. december

•10:00 –12:00 : Opstilling af køretøjer på Vester Voldgade. Du vil også kunne gå ned til Dansk Design Center og se deres udstilling om Elbiler "Smart Use of Energy" frem til kl. 16.00.

•12:00 –14:30 : Køretøjerne fremvises for interesserede borgere

•14:30 –15:00 : Køretøjerne præsenteres enkeltvis af Henrik Milling fra P3

•15:00 –15:45 : Overborgmester Ritt Bjerregaard og Hjelte Tin holder tale og sender sammen bilerne af sted mod Frederiksberg Rådhus


•15:45 -16:30 : Ankomst til Forum og Bright Green messen – efter et kort ophold, tale af Finn Andersen, General Sekretær af Det Danske Kultur Institut, Kirsten Brøchner Direktør for Brøchner Hotels/CO2 Neutral Hotels og Jacob Fuglsang Mikkelsen fra CO2 E - Race. Derefter montering af GPS og lys af Mr. Green & Crew, kører bilerne videre ud i København som del af CO2 E –Race maleriet.Bilernes tur vises LIVE via deres GPS på Hopenhagens Globe på Rådhuspladsen og inde i Forum på LED skærme.

•16:30 –18:00 : Bilerne kører i Københavns gader og ”maler” CO2 og afsluttes med at ende op ved HC Andersens Palads ved Rådhuspladsen og Tivoli. GPS tages af af Grøn Vision Crew og lyset gives i gave til bilen.


Galleri Rumkammerat
holder fernissering med et udsnit af CO2 E - Race Projektets foto og film dokumentation, LIVE feed af CO2 maleriet, lyd og skulptur installationer.

No comments:

Post a Comment